26 Ağustos 2013 Pazartesi

RSS nedir?

          Rss (Rich Site Summary ya da Real Simple Syndication) çeşitli internet siteleri tarafından yayınlanan haber vb. içeriğin tek bir ortamdan topluca izlenebilmesine olanak sağlayan yeni bir içerik besleme yöntemidir. Burası anlaması zor kısım. Kolay olan kısım ise; RSS özelliği olan sitelerden haber okuma olanağı sağlayan bir yazılımdır. Bu başlık altında Windows 7 için RSS kullanımı anlatacağız.

          Windows 7 kullanan arkadaşlar için gayet güzel bir kaynak olacağına eminim. Beğendiğiniz siteleri takip etmek için güzel ve etkili bir yöntemdir. Nasıl yapacağımızı anlatmaya başlayalım.

          Masaüstünde sağ tıklayıp "Araçlar" sekmesini açın. Yeni açılan pencerede "Haber Başlıkları" sekmesine tıklayın. O sekme şu anda masaüstünde açıldı. Windows 7'deki bu özelliği kullanmak için gerekli program "Internet Explorer"'dir. Internet explorer'i açıp RSS özelliğini kullanmak istediğiniz siteyi açın. Sol üst kısımda RSS simgesi (yukarıda gördüğünüz turuncu simge) çıkacaktır. Simgeye tıkladığınız takdirde üst tarafta "Bu özet akışına abone ol" yazısına tıkladığınızda masaüstüne açtığınız "Haber Akışları" kısmında o sitenin haberlerini görmeye başlayacaksınız.

          Not: Bu blogda RSS Feed bulunur. Bahsettiğim işlemleri yaptığınız takdirde sitede yayınladığımız yazılardan derhal haberiniz olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder